Termőhely

Alma

Almát harmadáron

Növényvédelem

Rendelés, árak

Szövegdoboz: www.hazaialma.hu
Hazai fogyasztónak,magyar almát!

Mi almát termelünk az ország egyik legjobb talaján!

Képek a kertről

Gyakori kérdések

IGEN!

          Sokan nosztalgiával emlékeznek a szabolcsi almákra! Az egykor oly kiterjedt ültetvényekből mára sajnos hírmondó is alig maradt. Sokan belefáradtak, abbahagyták. A kiöregedett ültetvények helyett csak itt-ott telepítettek újakat, a hagyományos (extenzív) termelési eljárásokat (4-500 almafa/hektár) felváltották az intenzív (2500-4000 almafa/hektár) módszerek. Számítógép adagolja a szükséges szintetikus tápanyagokat a betegségekkel szemben ellenálló un. rezisztens almafáknak, így állítva elő a sok egyforma méretű, színű, alakú és ízű almát. A fajták közül az ősi Jonathán gyakorlatilag eltűnt, a Jonathán csoport legsikeresebb tagja az Idared pedig nagyon visszaszorult. Ráadásul az idén a késő tavaszi fagyok és a jégesők is szüreteltek a gazdák helyett. 2017-ben kb. 100.000 tonnával kevesebb alma termett itthon, mint egy átlagos évben. Sajnos.

          A hagyományos termőhelyek (Szabolcs-Szatmár-Bereg és Bács-Kiskun Megye) almatermelésének a hanyatlásával párhuzamosan új gyümölcstermelő körzetek jelentek meg. Ezeknél a telepítő tényező általában a felvevőpiac (városok) közelsége volt.

          A gyümölcsösöket általában gyenge, esetleg közepes minőségű földterületre telepítik (forrás: http://www.foldbroker.hu). Országosan elmondható, hogy a gyümölcsösök zöme 5-15 AK (AranyKorona: földminőségi mérőszám) minőségű földeken található. A mi almafáink nagyon jó vízháztartású, magas tápanyagtartalmú, 42-46 aranykorona minőségű réti csernozjom talajból táplálkoznak! Hogy mi a különbség? Ültesse csak át a két kedvenc növényét! Az egyiket poros homokba, a másikat pedig a legjobb virágföldnél is sokkal-sokkal jobb földbe. Napokon belül látszik majd a különbség! Hát még 30-40 év távlatában, amíg egy almafa él....

A törökszentmiklósi alma nehezen téveszthető össze a többivel!

Szövegdoboz: SPÓROLJA MEG A KERESKEDŐK HASZNÁT!
RENDELJEN, ZAMATOS, MAGYAR ALMÁT
 HÁZHOZ SZÁLLÍTVA, HARMADÁRON!!!
Szövegdoboz: Írjon nekünk, vagy telefonáljon!
alma@hazaialma.hu, 06-30/447-1363

Elérhetőségeink:

 

Kovács András
törökszentmiklósi almatermelő,

 regisztrált őstermelő

 

06-30/447-1363

alma@hazaialma.hu

www.hazaialma.hu

           A könnyebb kezelhetőség érdekében kérem, hogy az INNEN is letölthető megrendelőlapot pontosan töltse ki és küldje el az alma@hazaialma.hu email címre. A beérkezett megrendelőről a rendszer néhány órán belül automatikus visszaigazolást küld. A szállítás előtti telefonos egyeztetéskor kérem jelezze az esetleges változásokat.

 

MEGRENDELŐLAP

letöltése:

INNEN