Természetesen IGEN! A kiszámítható mezőgazdasági termelés egyik alappillére a szakszerű növényvédelem! Az elmúlt 15-20 évben nagyon sokat finomodtak a növényápolási technológiák, fejlődtek a vegyszerek és rengeteget szigorodtak az egészségügyi illetve növényvédelmi előírások.

            

             A mi kertünkben termelt alma tehát nem „bioalma”, de fontos tudni, hogy a lehető legkevesebb vegyszert juttatjuk ki és így a kész termékben (szép, piros, roppanós almában) vegyszermaradék gyakorlatilag nem mutatható ki. A kert teljes növényvédelmét egy növényvédelmi szakmérnök felügyeli. Az általunk értékesített alma a tárolás alatt semmilyen kezelésen nem esik át, vegyszerekkel nem érintkezik. Egy egyszerű folyóvizes öblítés után nyugodtan fogyasztható.

Termőhely

Alma

Almát harmadáron

Növényvédelem

Rendelés, árak

Szövegdoboz: www.hazaialma.hu
Hazai fogyasztónak,magyar almát!

Visszatérő kérdés: Volt-e permetezve?

             Minden bizonytalan olvasóm megnyugtatására közlöm: az egész világon az európai előírások a legszigorúbbak, Európában pedig a magyar törvényalkotók a nemzetközi ajánlásoknál is szigorúbb feltételeket szabnak! Bártan kijelenthetjük, hogy a magyarországi (szakszerűen kezelt) gyümölcsösök kiváló minőségű és egészséges gyümölcsöket állítanak elő. Ez az érem egyik oldala.

 

             A másik olvasata ennek a szigorú feltételrendszernek nagyon elgondolkodtató és a teljes növénytermesztő ágazatra rányomja a bélyegét. A forgalomban lévő és általunk is használt vegyszerek nagyon rövid idő alatt lebomlanak. Nagy részük úgynevezett „kontakt” permetszer, amelyek egyáltalán nem szívódnak fel a növényben, sem élelmezési, sem munkaegészségügyi várakozási idejük nincs! (tehát a permetezés után csak le kell öblíteni a gyümölcsöt és akár csecsemőnek is adható...) Az első esőig vagy az első nagyobb harmatig védi csak a növényeket. A vegyszerek egy másik csoportja felszívódó szerek. Ezek általában a leveleken keresztül bejutnak a növény nedvkeringésébe és így fejtik ki óvó hatásukat. Sajnos az itthon engedélyezett szerek csak néhány napig, legfeljebb egy hétig működnek. A szigorú növényvédelmi előírásainknak „hála” Magyarországon egy almást (az időjárástól függően) kb. évi 15-18 alkalommal kell megpermetezni, míg az erősebb vegyszereket engedélyező konkurens almatermelő országokban csupán 7-10 alkalommal… A feleannyi alkalom, feleannyi költséget és munkát, ezzel párhuzamosan egységnyi idő alatt kétszer akkora megművelhető területet illetve kétszer annyi bevételt jelent! A konkurenseknek… Teszem hozzá: legalább 20 éve újra és újra kimondott cél „a mezőgazdaság felzárkóztatása és a versenyképesség növelése”. Csak ez így nehéz ügy.

 

             Ezért is kérem, hogy a kiváló minőségű és magyarországi eredetű mezőgazdasági termékek vásárlásával, Ön is segítse a hazai termelők talpon maradását!

 

             Szállításkor az idei növényvédelmi napló természetesen megtekinthető, másolata elkérhető.

Képek a kertről

Gyakori kérdések

Szövegdoboz: Írjon nekünk, vagy telefonáljon!

alma@hazaialma.hu 06-30/447-1363

Elérhetőségeink:

 

Kovács András
törökszentmiklósi almatermelő,

 regisztrált őstermelő

 

06-30/447-1363

alma@hazaialma.hu

www.hazaialma.hu

           A könnyebb kezelhetőség érdekében kérem, hogy az INNEN is letölthető megrendelőlapot pontosan töltse ki és küldje el az alma@hazaialma.hu email címre. A beérkezett megrendelőről a rendszer néhány órán belül automatikus visszaigazolást küld. A szállítás előtti telefonos egyeztetéskor kérem jelezze az esetleges változásokat.

 

MEGRENDELŐLAP

letöltése:

INNEN