A magyar alma, a világ legjobb almája! Aki evett már érett Jonathant vagy Idaredet, az tudja, hogy miről beszélek. A bevásárlóközpontokban kínált „magyar” almák szépek, de valahogy mégsem az igaziak! A magyarázat egyszerű! Az új technológiájú hűtőházaknak „hála”, ma már az is könnyen előfordulhat, hogy a 2017-ben vásárolt almát még 2015-ben szedték...

Termőhely

Alma

Almát harmadáron

Növényvédelem

Rendelés, árak

Szövegdoboz: www.hazaialma.hu
Hazai fogyasztónak,magyar almát!

Magyar almát harmadáron?

          Egy kiló alma ára a boltokban 3-400 Ft. Mindegy, hogy tél van vagy nyár, az ár hol „akciósan”, hol „simán” 3-400 Ft. körül mozog. Az alma értékes és finom gyümölcs, 1 kg jó minőségű Idared vagy Golden valóban érhet 400 Ft-ot. Tehát a boltokban az almának viszonylag magas ára van! Akkor miért panaszkodnak a termelők? 2014-ben nagyon sok alma termett Európában. A túltermelés árletörő hatása az étkezési minőségű alma felvásárlási árát mélypontra (40-50Ft/kg, igen jól olvasta: negyven-ötven forintig) taszította. Ez a 2013-es 60 Ft/kg-os árhoz képest is szokatlanul alacsony. Az almalé-gyártók pedig 8-12 Ft-ért vásároltak meg 1 kg almát (jelenleg (2017. szeptember végén) 35 Ft/kg az ára)… Az orosz piac embargója különösen ”segítette” a mezőgazdasági termelők boldogulását.

            

          Hogy hogyan lesz az átlagosan 60-70 Ft/kg felvásárlási árú almából a hipermarketben akciós 398 forintos??? Nem merem levezetni… Azt viszont tudom, hogy az 6-800 %-os árrés nem annak a családnak a zsebében köt ki, akik gürcölnek a gyümölcsösben és akik a nyarat végigizgulták a viharok, jégesők miatt!  Egy kg étkezési alma előállítási költsége (időjárástól függően) 30-90 Ft. Egy gyümölcsöst évente metszeni, néhány évente trágyázni kell, a tenyészidőszakban 15-18-szor permetezni, 3-4-szer kaszálni, őrizni, kilónként 13-17 Ft-ért leszedetni. A megtermelt, zamatos gyümölcsöt tárolni, válogatni, csomagolni, szállítani és értékesíteni is kell.

 

         Mindezt CSUPÁN azért csinálni, „mert a magyar alma a világ legjobb almája!” nem érdemes.

Szövegdoboz: SPÓROLJA MEG A KERESKEDŐK HASZNÁT!
RENDELJEN, ZAMATOS, MAGYAR ALMÁT
 HÁZHOZ SZÁLLÍTVA, HARMADÁRON!!!

Képek a kertről

Gyakori kérdések

Szövegdoboz: Írjon nekünk, vagy telefonáljon!
alma@hazaialma.hu, 06-30/447-1363

Elérhetőségeink:

 

Kovács András
törökszentmiklósi almatermelő,

 regisztrált őstermelő

 

06-30/447-1363

alma@hazaialma.hu

www.hazaialma.hu

           A könnyebb kezelhetőség érdekében kérem, hogy az INNEN is letölthető megrendelőlapot pontosan töltse ki és küldje el az alma@hazaialma.hu email címre. A beérkezett megrendelőről a rendszer néhány órán belül automatikus visszaigazolást küld. A szállítás előtti telefonos egyeztetéskor kérem jelezze az esetleges változásokat.

 

MEGRENDELŐLAP

letöltése:

INNEN