Termőhely

Alma

Almát harmadáron

Növényvédelem

Rendelés, árak

Szövegdoboz: www.hazaialma.hu
Hazai fogyasztónak,magyar almát!

Amit az IDARED-ről tudni kell:

Az ’Idared’ a magyar almatermesztés sikerfajtája. A ’Jonathan’ fajtacsoport talán legnépszerűbb tagja.

 

A ’Jonathan’ és a ’Wagener’ almafajták - egyes feltételezések szerint véletlenül létrejött – hibridje. Az ’Idared’-nek, mint új, önálló almafajtának az első leírása 1943-ból (a nemesítésének a helyszínéről (USA, Idaho állam)) származik. Az USA egyes államaiban még ma is szívesen termesztik. Az 1950-es évektől Nyugat-Európában és Lengyelországban telepítették, de ott ma már nehezen fellelhető ez a remek fajta. A hazai elterjedését a ’Jonathan’ fajtáéhoz nagyon hasonló tulajdonságai, illetve a közel azonos technológiai igénye, valamint a kiváló eltarthatósága magyarázza. A szabályos gyümölcse tetszetős, középnagy méretű (170-200g). A lapított gömb alakú alma csaknem teljes felületét élénkpiros, mosott fedőszín borítja. Roppanós gyümölcshúsa fehér-fehéressárga, kellemesen savanykás ízű. Éretten alacsony savtartalmú és megfelelő cukor-háttérrel rendelkezik.

 

Szeptember legvégén - október elején szüretelhető, de optimális fogyasztási érettségét csak néhány hetes-hónapos tárolás után éri el, ezt azonban akár a nyári hónapokig is megtartja. Kiválóan tárolható, természetes levegőjű tárolóban februárig, szabályozott légterű tárolóban akár június-júliusig.

 

Az ’Idared’ fajtának a magyarországi éghajlati viszonyok ideálisnak nevezhetők. Az Alföld 500-550 mm/év körüli csapadékmennyisége, a 10 C° feletti évi középhőmérséklet és a 2000 óra/évnél magasabb napfénytartam pontosan fedi a fajta klímaigényét. A gyümölcs beltartalmi értékét a termőterület talajtani adottságai viszont egyértelműen meghatározzák. A jó minőségű, ásványi- és tápanyagokban, valamint nyomelemekben gazdag, kielégítő vízgazdálkodású területeken kiváló minőségű, egészséges és zamatos alma termeszthető.

Képek a kertről

Gyakori kérdések

Szövegdoboz: Írjon nekünk, vagy telefonáljon
alma@hazaialma.hu, 06-30/447-1363

Elérhetőségeink:

 

Kovács András
törökszentmiklósi almatermelő,

 regisztrált őstermelő

 

06-30/447-1363

alma@hazaialma.hu

www.hazaialma.hu

           A könnyebb kezelhetőség érdekében kérem, hogy az INNEN is letölthető megrendelőlapot pontosan töltse ki és küldje el az alma@hazaialma.hu email címre. A beérkezett megrendelőről a rendszer néhány órán belül automatikus visszaigazolást küld. A szállítás előtti telefonos egyeztetéskor kérem jelezze az esetleges változásokat.

 

MEGRENDELŐLAP

letöltése:

INNEN